Az adó egy százaléka

Kedves Testvérünk!

Ebben az esztendőben is nyilatkozhat az amúgy is befizetett adója 1%-áról. Nem kell mást tennie, minthogy az alábbi adatokkal kitölti az adós borítékjában található, erre vonatkozó formanyomtatványt.

Az “Erős Várunk” Alapítvány adószáma: 18691779-1-13

A Magyarországi Evangélikus Egyház technikai száma: 0035

Az alapítványunkra utalt 1% közvetlenül a gyülekezethez érkezik meg. Ennek felhasználásáról az alapítvány kuratóriuma dönt évről évre. Ebből az összegből biztosítjuk az idős, nyugdíjas testvéreink karácsonyi ajándékát, szerzünk be a gyermek és ifjúsági munkához eszközöket és végzünk karitatív tevékenységet. Most az utóbbi időben ezzel az összeggel az újonnan fölépült orgonát támogatjuk, melynek befejezéséhez gyülekezetünk hitelt vett föl. Remélhetőleg Önnel is találkozunk valamelyik Istentiszteleten és koncerten, melyen hallhatja orgonánk csodálatos hangját és élvezheti templomunk kitűnő akusztikáját.

A második 1%-kal egyházunkat, az evangélikus egyházat támogatja. Az állam ennek alapján ítéli meg a különböző felekezetek támogatottságát és ez alapján támogatja. Így ez az 1% alapvető fontossággal bír. Ez a forintok hitvallása. Ha minden evangélikus és még a szimpatizánsok is ezt a lehetőséget komolyan vennék, az egyház teljesen önfenntartó lenne. Kérjük, hogy jelöljön meg bennünket kedvezményezettként, ez a hála gesztus Urunk Teremtőnk felé, aki megadja mindennapi kenyerünket.